בוסטר עם משענת גב , מסוכן לילד שליד?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/02/2010 | 12:10 | מאת: מיה א.

שלושת ילדי יושבים על בוסטרים במושב האחורי- שניים עם משענת גב, ואחד (הגדול) ללא משענת גב. אני חוששת שבמקרה של תאונה צידית הילד הגדול יהיה חשוף לפגיעה במידה והוא יעוף לכיוון משענת הגב שלידו (היא ממש צמודה אליו). האם יש בסיס לחשש זה?

שלום רב, אין בסיס לחשש יותר מכל סיטואציה אחרת: ראשית, כאשר יש תאונה כל הגופים ברכב נעים לאותו כיוון (כלומר, אם התאונה היתה מצד שמאל, כולם הולכים לכיוון שמאל) כך שאין התנגשות "חזיתית" בין הבוסטר לבין הילד. שנית, באותה מידה, אם לא היה בוסטר, הילד היה מתנגש עם ילד אחר שיושב לידו, והבוסטר לא אמור להוות בצורה כלשהי גורם יותר חזק / משמעותי בהתנגשות מסוג זה. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים