כסא תינוק בדייהטסו סיריון

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/01/2010 | 23:13 | מאת: בעלת סיריון

אני אמורה ללדת בימים הקרובים והיום גיליתי שלא ניתן לנטרל את כרית האויר בצד הנוסע בדייהטסו סיריון. אני אם יחידנית ולכן רוב הזמן אהיה איתו לבד באוטו. לשים את הכסא מאחורה, כנגד כיוון הנסיעה אומר שאני לא אוכל לראות אותו... במוסך של דייהטסו, נאמר לי שאפשר להזיז את הכסא הכי רחוק שאפשר ואז לשים את הכסא עם הגב לכיוון הנסיעה. האם זה נכון? ואם לא, מה הפתרון?

שלום רב, החוק אוסר הושבת תינוק במושב בטיחות מול כרית אויר פעילה. לכן, אם אין באפשרותך לנטרל את כרית האויר תאלצי להושיבו מאחור. המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב ילדים במושב האחורי עד גיל 13 משום שסטטיסטית מרבית התאונות מערבות את חזית הרכב ובכך אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. ישנם אביזרים כגון מראות שמתקינים מול הסל קל כך שניתן לראות את התינוק במהלך הנהיגה. המלצתנו בכל מקרה היא להושיב את התינוק מאחור בסל קל בניגוד לכיוון הנסיעה. אם התינוק בוכה נמליץ בכל מקרה לעצור בצד ולא לטפל בו במהלך הנהיגה, פעולה שעלולה לסכן אותך ואת תינוקך. בברכה, עפרה צוות מומחי 'בטרם'

21/01/2010 | 10:47 | מאת: בעלת סיריון

תודה על התגובה המהירה. באיזה צד מומלץ לשים אותו מאחורה? והיכן ניתן להשיג את המראה שציינתם? תודה שוב

המושב המומלץ הוא המושב האחורי האמצעי, בו התינוק רחוק מכל פגיעה אפשרית בגוף הרכב. את המראות ניתן להשיג בחנויות לאביזרי תינוקות

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים