מעבר לכיסא בטיחות בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/01/2010 | 21:57 | מאת: אמא

שלום, בני בן חצי שנה. על הסלקל שלנו רשום שהוא מתאים עד למשקל 9 ק"ג, או עד לגובה 66 ס"מ. בני ארוך יותר מהגובה המצויין. האם להעבירו כיסא, למרות גילו ומשקלו כ-8 ק"ג? ושאלה נוספת- האם לכיסא המשולב עם בוסטר ומתאים עד הסוף.. יש חסרונות על פני כיסא המתאים למשקלים נמוכים יותר?

אכן, בנך עבר את שלב הסלקל מבחינת גובהו למרות שהוא עדיין מתאים לו מבחינת משקלו. הוא גבוהה מידי בשביל הסלקל ויש להעבירו למושב משולב המאפשר את המשך הושבתו בניגוד לכיוון התנועה. ההמלצה כיום היא להסיע את הפעוט בניגוד לכיוון התנועה עד גיל שנתיים. לגבי בחירת המושב המשולב אני ממליצה לך לבדוק עד איזה משקל ניתן להסיע את הילד בניגוד לכיוון הנסיעה נוכח ההמלצה החדשה. לגבי מושב משולב כמו בכל מושב בטיחות אחר ממולץ לבדוק את התאמת הילד למושב הן לפני הרכישה בישיבה בניגוד לכיוון הנסיעה והן בכל שלב חדש שמגיע. כלומר בעתיד עם כיוון הנסיעה ובשימוש כבוסטר.

20/01/2010 | 22:48 | מאת: אמא

לאילו דברים יש לשים לב בעת רכישת מושב??

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים