בטחון של 3 ילדים במושב אחורי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/01/2010 | 15:01 | מאת: רעות

שלום,ברשותי מכונית דייהטסו סיריון. יש לי ילדים בני 6,4 ותינוק שעתיד להוולד בקרוב. איך ניתן לקשור את 3 הילדים מאחורה בצורה שתבטיח את בטחונם? חשבנו על 2 בוסטרים וסלקל (בלי/עם בסיס- זאת גם שאלה?) במכונית אין אפשרות לנטרל את כריות האוויר ולכן האופציה של השמת הסלקל מקדימה יורדת מהפרק. האם יש הצעות? האם בוסטר ללא משענת גב תופס פחות מקום? האם הוא פחות בטיחותי? אודה לכם על תשובתכם.

רעות שלום ותודה על פנייתך מניסיוניו ניתן להכניס שלושה מושבי בטיחות לרכב. הדבר דורש לעיתים מאמץ ובחירה מדוקדקת של מושבי הבטיחות. לפני רכישת מושבי הבטיחות הביאו אותם לרכב ובידכו שאכן כולם נכנסים. כל מושב בטיחות שיש לו תקן אינו בטיחותי דיו לשימוש כך לגבי בחירת בוסטר עם/בלי גב או סל קל עם בלי/ בסיס. מכיוון שקיימים דגמים רבים בשוק אני מאמינה כי ניתן למצא כאלה צרים יותר שיענו לכל הצרכים שלכם. בכל מקרה אתם מוזמנים להעזר בצוות היועצים להתקנת מושבי בטיחות בסדנא הנערכת בארגון בטרם. בסדנא יועץ ממוחה מדריך את ההורים ועוזר בהתקנת מושבי הבטיחות. עם זאת כדאי לדעת כי החוק לא מגדיר בוסטר כמושב בטיחות- לכן ניתן להושיב מקדימה ילד על בוסטר למרות שכרית האוויר פעילה.במקרה זה מומלץ להרחיק את מושב הרכב לאחור. בברכה איילת, צוות מומחי בטרם בברכה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים