השארת ילד לבד - למי ניתן לפנות?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/01/2010 | 12:46 | מאת: אמא

נודע לנו כי ילדים מתחת לגיל שנתיים נשארים לבד בחדר בגן ילדים ללא השגחת מבוגר בחדר. ישנם עדויות למספר דקות, אבל יכול להיות שיש גם עדויות במצלמות הגן לתקופות זמן ארוכות יותר. יש לציין שישנם אנשים מבוגרים בגן ילדים אך לא בחדר עם התינוקות וישנם מצלמות בחדר. עוד לא קרה חס וחלילה מצב של פגיעה ממשית לילד שידוע לנו. הנושא הובא לידיעת מנהל הגן שממשיך לטעון כי ישנם אנשים בגן ובמרחק לא רחוק מחדר וניתן לראות את החדר במצלמות הגן טען כי נוהלים יעדכנו למטפלים. למרות זאת היו הורים ערים לעוד מקרה והנהלת הגן בוחר להטיל דופי בעדויות ההורים. למי ניתן לפנות? אומנם ההורים עשוים להיות רגישים מדי בנושא השארת הילד אבל מן הסתם גם יש עדיוית במצלמות הגן. למי ניתן לפנות כדי לאושש את החששות ושהנושא באמת יטופל. האם מכיוון שאין להורים גישה למצלמות הגן וראו מספר דקות האם בכלל ניתן להגיש תלונה לאיזשהו גורם חיצוני על-סמך החוק שמפורסם באתר שלכם. עוד לא נגרם נזק לילד והיה מדובר במספר דקות שההורים היו עדים אליו. במדינת ישראל קובע חוק העונשין ( תיקון מס' 59, 2001 ): המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו – מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות – דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד – דינו מאסר 5 שנים.

שלום רב. גני הילדים הינם תחת אחריותו של משרד החינוך. המלצתי היא לפנות לאגף החינוך בעירך, ולציין את מהות הבעיה. בברכה, משה מוקד מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים