רכב עם חגורת אגן בלבד מאחור

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/12/2009 | 20:16 | מאת: ערן

שלום, יש לי שלוש בנות. עד עתה ישבו 2 במושב האחורי בכסא רתום בחגורת אגן כתף, והקטנה ישבה במושב הקידמי בסלקל, נגד כיוון הנסיעה. אנו רוצים להעביר את הקטנה לכסא בטיחות רגיל במושב האחורי, אך הבעיה שיש לנו במרכז רק חגורת אגן. מה עדיף לעשות? לשים את הגדולה (18 ק"ג) בבוסטר רק עם חגורת אגן, או להעביר כסא אחד קדימה, בכיוון הנסיעה אך עם חגורת אגן וכתף?

ערן שלום, תודה על פנייתך למוקד המומחים של ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. המלצת ארגון 'בטרם', להושיב ילדים במושב האחורי. אבל לפתרון קושי חגורת אגן במרכז: 1. אין להושיב ילד בבוסטר בחגורת אגן בלבד- אלא חגורת אגן כתף 2. קיימים בשוק מושבי בטיחות עם כיוון הנסיעה הניתנים לעיגון לרכב רק עם חגורת אגן 3. יש לוודא כי ברכב לא מותקנת כרית אוויר במושב הקדמי- וניתן להתקין בלית ברירה, את מושב הבטיחות עם כיוון הנסיעה מקדימה- שוב כאשר לא קיימת כרית אויר פעילה ברכב. נסיעה טובה ובטוחה, נורית מוקד המומחים

31/12/2009 | 20:12 | מאת: ערן

תודה רבה על התגובה המהירה והמועילה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים