תירס ואפונה לתינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/11/2009 | 17:47 | מאת: דנה

האם אפשר לתת לתינוק בן שנה גרעיני תירס מתוק (מקופסת שימורים או של סנפרוסט) ואפונה זעירה (של סנפרוסט) מבלי למעוך אותם קודם?

שלום רב, אפונה מבושלת ותירס מבושל או מקופסת שימורים – ניתן לתת בהתאם ליכולות הלעיסה והבליעה של הילד.עדיף בתחילה למעוך להם מעט כדי להקל על הלעיסה והבליעה. יש לדעת כי מאכלי מזון שגודלם קטן מדי או גדול מדי עלולים לגרום לחנק אצל ילדים מתחת לגיל 5. חתיכות קטנות מדי נכנסות לקנה הנשימה כאשר מנסים לבלוע אותן לפני שהן נלעסו כראוי. אם אינך בטוחה - מעכי לתינוק את התירס והאפונה. דבר זה נכון לכל מאכל אשר יש לך ספק אם התינוק יכול להתמודד איתו. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים