תוקף סל קל לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/11/2009 | 08:32 | מאת: קרן

שלום וברכה, ראשית ברצוני לברך על פורום זה המקנה מידע רב. ברצוני לדעת, אני בהריון שלישי. יש ברשותי סלקל לתינוק שנרכש לפני כשבע שנים בערךבשנת 2002 מדגם פג. ושה"כ שימוש מצטבר בסלקל היה כשנתיים - עם שני ילדי הבוגרים. האם ניתן להשתמש שוב בסלקל זהלאחר כ- 7 שנים? האם יש פג תוקף לסלקל, לעניות דעתי זה לא מופיע על גבי הסל קל. כמו כן, משיטוטי בחנויות ניתקלתי בסלקלים אשר חיבורם לרכב הוא ללא תושב. האם הדבר תקין? מה עדיף לפי הוראות בטרם. תודה והמשך שבת שלום

קרן שלום ותודה על פנייתך שימוש במושב בטיחות שהיה בשימוש מס' שנים: א. על חלק מהמושבים מצוין תאריך שלאחריו אסור להשתמש בהם (יש לבדוק האם קיימת הגבלה גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות). אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות - מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. יש לשלוח מייל ליצרן ובו מפורטים פרטי המושב ותאריך הקנייה ב. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: 1.הוא לא עבר תאונה, 2.ההיסטוריה שלו ידועה, 3.המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים, 4.קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב, 5.הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/03 או FMV 213), מושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי במושבים האמריקאי – שם תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. ההמלצה של ארגון 'בטרם', היא שככל הניתן כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, מעבר לנדרש בתקן וכד'. לגבי סוג הסל קל- ברגע שיש למוצר תן תקן הוא בטוח לשימוש, כל עוד עוקבים באדיקות אחרי הוראות היצרן לגבי השימוש ואופן ההתקנה. השימוש בסל קל עם בסיס מקל על ההורים מבחינת ניידות הילד עם הסל- קל. התקנת סל קל בצורה בטוחה איננה אפשרית כאשר הילד יושב בתוכו. בברכה איילת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים