התלבטות ברכישת סלקל לתאומים שרק נולדו

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/10/2009 | 22:46 | מאת: יפית

שלם רב, אנחנו מתלבטים איזה סלקלים לרכוש לתאומים היקרים שיוולדו בע"ה בעוד מס' שבועות. מצאנו מחקר שמראה כי התקן האירופאי מחמיר וטוב יותר אבל לא ברור איזה סלקלים מוכרים בארץ לפי התקן האירופאי (ובמחיר שפוי). ובאופן ספציפי - סלקל של דיסקברי בדגם אימברייס, האם עומד בתקן אמריקאי וישראלי בלבד? האם ניתן לסמוך על הבטיחות בדגם זה ? והאם זה נכון שהיה ריקול לאיסוף סלקלים כאלה ? (מצאתי באחת החנויות במחיר מבצע ואני מתפתה לרכוש אותו אבל חוששת ). תודה רבה, יפית.

שלום רב לארץ מיובאים הן מושבי בטיחות מתוצרת אירופה והן כאלו מתוצרת ארה"ב, לא ניתן להשוות ביניהם כיוון שהתקנים ומבחני הבדיקה הינם שונים בין המדינות. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עמד במבחני ריסוק והינו טוב ובטיחותי לשימוש. למושב הסלקל עליו את שואלת אכן היה ריקול, מדובר על מושבים מתאריך ייצור מסויים, מצורף קישור לאתר http://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/childseat.cfm#mfg_anchor בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

29/10/2009 | 23:14 | מאת: יפית

הי דלית, תודה רבה על התשובה. חזרתי לחנות ובדקתי והסלקלים שבמבצע (המאוד מפתה) אכן מסדרת הריקול - מסדרה 317 משנת 2006. זה פשוט שיא החוצפה! איך מוכרים את זה? מדובר במבצע של רשת ד"ר ביבי, האם אתם יכולים לעצור את המכירה הזו שבעיני היא בטח מסריחה אבל נשמע אפילו לא ממש חוקי. בכל מקרה תודה על המידע ויום טוב.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים