ישיבת תינוק במושב האחורי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/10/2009 | 10:44 | מאת: זהר

שלום רב, אני מחפשת הסבר לסיבות שבגללם תינוקות עד גיל שנה יושבים נגד כיוון הנסיעה. הבן שלי בן 9 חודשים והוא גבוה יחסית לגילו 75 ס"מ כמו כן הוא שוקל 9 קילו. ברצוני להעבירו למושב הבטיחות לישיבה עם כיוון הנסיעה. רופאת הילדים אמרה לי שברגע שהוא הגיע ל-9 ק"ג אין בעיה. אבל באתרכם רשום שעליו להיות גם בן שנה על כן אני מבקשת לדעת את הסיבות הרפואיות לישיבה נגד כיוון הנסיעה תודה זהר

• תינוק חייב לשבת נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה לפחות. מכיוון שהראש שלו גדול וכבד יחסית לגופו וכן העצמות והליגמנטים של הצוואר ועמוד השדרה אינם חזקים. אם התינוק יושב עם כיוון הנסיעה, בזמן תאונה, הראש שלו ייזרק קדימה והוא עלול להינתק מהצוואר כך שחוט השדרה ייקרע ויגרום לנכות בכל הגוף. כשילד יושב נגד כיוון הנסיעה הראש, הצוואר והגב נתמכים כחלק אחד ע"י גב מושב הבטיחות. • המלצת ארגון 'בטרם' להושיב את התינוק נגד כיוון הנסיעה במושב האחורי . נשמח אם תפני את רופאת הילדים אלינו לאתר או למוקד המומחים- מה גם שעל פי חוק ילד חייב לשבת נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה בברכה, מרב מוקד המומחים

13/10/2009 | 14:05 | מאת: זהר

תודה רבה על התשובה זו רופאה בטיפת חלב אולי כדאי לפנות למשרד הבריאות שיעבירו עדכון בנושא

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים