2 שאלות:

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/08/2009 | 14:38 | מאת: מיכאלה

שלום לכם, 1. האם בוסטר שיש לו גב בטיחותי יותר מבוסטר שהוא הגבהה בלבד? (מדובר על ילד בן 7) 2. אני נוהגת לקחת ולהחזיר את ילדיי לביה"ס מכיוון שכל עוד אני יכולה להמנע מלתת להם להסתובב בכבישים אני עושה את זה. בשנה הקרובה בני יצטרך לחזור יום בשבוע לבד מביה"ס, מדובר על מרחק של כ-10 דק' הליכה וחוץ מכביש אחד יש רחוב ארוך שבו המון מכוניות חונות על המדרכה (חניות פרטיות של בתים). אני חוששת שבני (בן 9) לא מספיק גבוה כדי שמכוניות שיוצאות ברוורס מהחניה יראו ילד שעובר מאחורי האוטו. האם אני צודקת בחששי או שאפשר לתת לילד לחזור הביתה בלי חשש? האם ילד בן 9 מסוגל להעריך נכונה מצבים כאלה? תודה.

שלום רב, 1. בוסטר עם גב מסייע ביציבות ישיבת הילד. לחלק מהבוסטרים עם הגב יש מגבלת משקל מקסימלי מותר. בדקי אם ילדך בן ה 7 אינו עובר את המשקל המותר בשימוש עם הגב. מבחינה בטיחותית: עלייך לבדוק אם הילד, ביושבו ללא גב של הבוסטר, יושב זקוף וכן אם חגורות הרכב המעגנות אותו מונחות על האגן ועל הכתף, המקום הנכון בו הן אמורות להיות מונחות. 2. לווי את ילדך בן ה 9 במסלול חזרתו מבית הספר וודאי כי הוא אכן מודע לסכנות אותן תיארת. רוב הילדים בני ה 9 יכולים להעריך מצבי סכנה. וודאי שגם ילדך יכול לדעת כיצד לנהוג במצב בו רכב יוצא מחניה וכן במעבר חציה. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים