ישיבה במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/07/2009 | 21:38 | מאת: נעם

אני כבר שלחתי לכם הודעה אבל לא עניתם לי אני שולחת שוב: אני הבנתי שהישיבה במושב הקידמי אסורה לילדים מתחת לגיל 13 אבל יש לי שאלה: אני וחברה שלי באותו גובה (1.55 מטר), היא בת 17 ואני בת 11. היא יושבת במושב הקדמי ואני לא, אני שואלת למה היא יכולה לשבת מקדימה ואני לא? ואני רק מוסיפה שלאמא שלי יש כרית אוויר ברכב אשר יש כרית אוויר ברכב אשר לא ניתן לנתקו.

נעם שלום, ראשית, תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. באשר לשאלתך, כפי שציינת, ארגון 'בטרם' ממליץ כי ילדים עד גיל 13 יישבו במושב האחורי משום שזה המושב הבטוח ביותר עבורם. התפתחותה האנטומית של חברתך בת ה-17 מתאימה לישיבה במושב הקדמי. על פי תקנת תעבורה 83א' את יכולה לשבת במושב הקדמי של הרכב. דרך אגב, המענה לשאלות בפורום מתקיים מדי יום בין השעות 09:00-13:00 ולכן לא קיבלת מענה אמש. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

30/09/2009 | 10:52 | מאת: אמא

האם יש קשר לגובה הילד לדוגמא ילד בגובה 1.40 ומעלה????

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים