סלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/07/2009 | 11:46 | מאת: אורון

שלום, בני בן חודשיים, ורציתי לדעת היכן לשים את הסלקל כאשר אני נוהגת איתו לבד (מקדמה ליד מושב הנהג? או מאחורה- בספסל האחורי מאחורי המושב שליד הנהג??) . אציין כי יש באפשרותי לנטרל את כרית האויר מקדימה ליד מושב הנהג. כמו כן, כאשר יש נוסע נוסף ברכב, היכן עדיף לשים את הסלקל ?

שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב ולכן המושב הקדמי נחשב למסוכן בין מושבי הרכב. כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. המגבלה החוקית לפי תקנת התעבורה 83 א', היא שאסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה במושב הקדמי של הרכב. המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב תינוקות וילדים במושב הבטוח ברכב שהוא האחורי אמצעי. אם את מוטרדת כי לא תראי את תינוקך במהלך הנסיעה ניתן להתקין מראה מיוחדת על מנת לראות את התינוק דרך מראת הנהג. מעבר לכך, כאשר התינוק יושב במושב הקדמי, דעת הנהג מוסחת בקלות מהכביש. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים