כסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/07/2009 | 13:23 | מאת: אפרת

שלום, יש ברשותנו, מושב בטיחות של חברת אלפא אומגה עלית. ילדתי בת 3 עוד 3 וחצי חודשים. שמנו לב שהראש שלה בולט החוצה מן המושב (כלומר מבצבץ בחלק העליון) האם זה בטיחותי? מתי אמורים להעביר למושב בוסטר, והאם יש תקן או המלצה לאיזה סוג או תקן עדיף עבור בוסטרים? תודה רבה אפרת

אפרת שלום, גב מושב הבטיחות צריך להיות גבוה מגובה אוזניו של הילד, זאת אומרת אם ראש ביתך מבצבץ כפי שרשמת בשאלתך אין בעיה בטיחותית, אך אם אוזניה עוברות את גב המושב אזי המושב אינו מתאים לה. בכל מקרה עליך לבדוק בספר הוראות היצרן של המושב מה הן הוראותיו לגבי גובה הילד. מושב בטיחות מסוג בוסטר מיועד לילדים מעל 18 ק"ג (גיל 4 לערך). לבוסטר יש תו תקן כמו לכל מושב בטיחות. ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על סוג או חברה מסויימים.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים