נסיעה מקדימה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/07/2009 | 21:13 | מאת: אמא לילדים

שלום: באיזה גיל מותר לילדים לנסוע מקדימה בכסא של המלווה ליד הנהג? תודה

שלום רב, לפי תקנת התעבורה 83 א', אסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה במושב הקדמי של הרכב. לכן, כל ילד שעדיין יושב במושב הבטיחות לא יישב מלפנים. חשוב לציין כי הסיבה לאיסור הישיבה מול כרית אויר פעילה הוא שכרית האויר מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, גם אם כרית האויר הקדמית אינה פעילה. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. בברכה,

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים