ילד בן שנה עם כיוון הנסיעה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/06/2009 | 15:58 | מאת: חגית

בני בן שנה, קניתי לו כיסא בטיחות שמתאים ממשקל 9 עד 28 קילו , ומיקמתי בכסא ליד הנהג ועם כיוון הנסיעה, האם זה בסדר ?

שלום רב ותודה על פנייתך לפי תקנת התעבורה 83 א', אסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה במושב הקדמי של הרכב. לכן, כל ילד שעדיין יושב במושב הבטיחות לא יישב מלפנים במידה ויש כרית אוויר פעילה. תינוקות שיושבים במושב הבטיחות נגד כיוון הנסיעה כאשר מולם כרית אוויר נמצאים בסכנת חיים. אסור בשום פנים ואופן להושיב תינוקות במושב בטיחות מול כרית אוויר. בנוגע לכיווןן התקנת מושב הבטיחות, החוק מחייב הסעת תינוק עד גיל שנה ומשקל 9 ק"ג לפחות (שני התנאים צריכים להתקיים) במושב בטיחות כשפניו נגד כיוון הנסיעה. עם זאת עדיף להמשיך ולהסיע תינוקות נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4 שנים בהתאם למגבלות המשקל של מושב הבטיחות (במושב משולב או סל קל הניתנים להתקנה נגד כיוון הנסיעה). לאור המידע רב שנאסף נמצא כי ישיבה של ילדים עד גיל 4 נגד כיוון הנסיעה הסיכון להיפגעות בזמן תאונה קטן הרבה יותר מאשר ילדים שנסעו עם כיוון הנסיעה. לגבי מיקום מושב הבטיחות המושב המומלץ להסעת ילדים ברכב, גם תינוקות, הוא המושב האחורי, היות וזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. בברכה, איילת צוות מומחי בטרם ניתן להעביר ילדי למושב בטיחות המותקן עם כיוון הנסיעה במידה ומלאו לו שנה והוא הגיעה למשקל של 9 ק"ג.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים