האם ניתן להפנות כל כיסא בטיחות נגד כוון התנועה ?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/06/2009 | 14:24 | מאת: אלי

לאור קריאת מסקנות מחקר חדש http://news.fresh.co.il/shownews.php?link=http%3A%2F%2Fwww.news1.co.il%2FBringHtmlDoc.aspx%3Fdocid%3D203908%26amp%3Bsubjectid%3D1&title=%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8+-+%D7%A2%D7%93+%D7%92%D7%99%D7%9C+4 הייתי מעוניין לדעת האם מדובר בכיסאות מיוחדים או בכל כיסא סטנדרטי ? אם מדובר בכיסאות מיוחדים - היכן ניתן לרכוש אותם ?

אלי שלום רב ותודה על פנייתך לא ניתן לעגן לרכב כל כיסא נגד כיוון הנסיעה. לכל כסא יש הגדרה מדוייקת של היצרן על הדרך הנכונה להתקינו. סל קלים המיועדים לתינוקות מלידה ועד למשקל כ- 10 ק"ג (בהתאם להוראות היצרן) מיועדים להתקנה נגד כיוון הנסיעה וגם כסא משולב. כסא משלוב קיבל את שמו מכך שניתן להתקינו גם נגד וגם עם כיוון הניסיעה והוא מיועד לתינוקות מגיל לידה ועד למשקל של כ-18 ק"ג (בהתאם להואות היצרן). בכסא משלוב יש לשים לב עד איזה משקל מגביל היצרן לכל מצב- היצרן מגדיר בדיוק עד איזה משקל ניתן לעגן את הכיסא נגד כיוון הנסיעה ומעבר לכך צריך להתקינו עם כיוון הנסיעה, בדרך כלל עד משקל כ-10 ק"ג יש יש להתקינו נגד כיוון הנסיע ומעבר לכך יש להתקינו עם כיוון הניסעה. בזמן האחרון הוכנסו לשוק מספר כסאות משלובים שניתן להושיב את הילד נגד כיוון הנסיעה עד משקל 15.8 קילוגרם, המאפשר בד"כ להמשיך ולהסיעה ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל מבוגר יותר משנה שזו ההוראה בחוק. לא ידוע לנו על מושב שניתן להתקינו נגד כיוון הנסיעה המתאים למשקלים גדולים יותר, כך שיתנו מענה לילדים בגלאים מעל כ- שנתיים. אנו ממליצים להתקין ולהשתמש במושב רק בהתאם להואות היצרן. בברכה איילת צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים