בתי בת השלוש ברכב דחוף!!!

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

02/06/2009 | 14:54 | מאת: עינב

שלום רב בתי בת 3 ו4 חודשים יושבת כיום במושב בטיחות במושב האחורי משקלה כ15.5 ק"ג בתי רוצה לשבת בכסא בוסטר כמו שיש ברכב של הוריי, מה עוד שקשה מאוד לחוגרה עם הרצועה המותקנת במושב הבטיחות(כמה שנסינו למשוך..) כרגע המושב קשור לחגורת הרכב והיא קשורה רק באגן ללא הכתפים ברכב האם ניתן להשאיר אותה במושב ולקשור אותה עם חגורת הרכב..? האם ניתן להעבירה למושה הגבהה? האמת שהנסיעות שלנו לעיתים מאוד ארוכות.. תודה על התשובה

עינב שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, המלצת ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים היא להעביר ילד למושב מגביהה - בוסטר ממשקל 18 ק"ג. לכן, נמליץ לא להעביר את ביתך לבוסטר בשלב זה, את יכולה להעבירה לבוסטר עם גב בעל רצועות פנימיות. את גב הבוסטר והרצועות תוכלי להסיר כאשר ביתך תגיע למשקל 18 ק"ג. כמו כן, את מושב הבטיחות יש לעגון למושב הרכב על פי הוראות היצרן - עיגון עם חגורת אגן בלבד צריך להיות מאושר בחוברת ההוראות. בנוסף, בעת שימוש בבוסטר - מושב מגביהה אין להשתמש בחגורת אגן בלבד. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים