סלקל במושב הקדמי כשאין דלת אחורית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/04/2009 | 09:33 | מאת: נורית

האם זה בטיחותי לשים סלקל במושב הקדמי, במקרה שאין לנו דלת אחורית לרכב? הרכבנו מאחור, אך הפרוצדורה להשמת הסלקל מאחור עם התינוק במקרה שהוא ישן(יש לנו בסיס קבוע) מאוד קשה. כמו כן, האם לא יותר חשוב שנוכל לשלוף אותו באופן מיידי בעת סכנה? איך ניתן לעשות זאת כשאין דלת אחורית? ואם בכ"ז זה לא בטוח לשים מקדימה, היכן למקם את הסלקל מאחורה במקרה שאין דלת אחורית, בצד או באמצע? בצד הנהג או בצד השני? תודה

שלום רב, לפי תקנת התעבורה 83 א', אסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה במושב הקדמי של הרכב. לכן, כל ילד שעדיין יושב במושב הבטיחות לא יישב מלפנים. חשוב לציין כי הסיבה לאיסור הישיבה מול כרית אויר פעילה הוא שכרית האויר מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, גם אם כרית האויר הקדמית אינה פעילה. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. המושב האחורי האמצעי הינו הבטוח ביותר היות והוא מרחיק את הילד מפגיעה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים