תוקף לסלקל ?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/04/2009 | 23:34 | מאת: ניבה

שלום רציתי לברר האם באמת יש תוקף לסלקל - המוכר בחנות הסביר שבעצם צריך להסתכל רק על התאריך בו מתחילים להשתמש בסלקל ומשם לספור 5 שנים וממה שאני קוראת בפורומים צריך לספור 5 שנים מתאריך הייצור של הסלקל . אז מה נכון ואיך אני יכולה לבדוק שאני לא מקבלת סלקל ששכב במחסן כמה שנים ורק הריפוד חדש . תודה (-:

ניבה שלום ותודה על פנייתך נושא אורך החיים של מושב בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי. ההמלצה של ארגון 'בטרם', היא שככל הניתן כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, מעבר לנדרש בתקן וכד'. תאריך יצור מושב הבטיחות צריך להיות מצוין במדבקה בגב הכסא. לא ממלץ לקנות/ להשתמש במושב שאינך יודעת מתי יוצר. אופן הגבלת זמן השימוש משתנה בין יצרן ליצרן: א. על חלק מהמושבים מצוין תאריך שלאחריו אסור להשתמש בהם, יש לבדוק האם קיימת הגבלה גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות. אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות - מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. אדם המעוניין להשתמש במושב הבטיחות שלו זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן.*במושבים האמריקאיים מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. ב. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: a.הוא לא עבר תאונה b.ההיסטוריה שלו ידועה c.המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים d.קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב e.הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/03 או ECE R44/04) f.המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי בברכה, איילת, צוות מומחי בטרם

02/04/2009 | 14:46 | מאת: ניבה

תודה רבה (-:

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים