סלקל, מושב בטיחות וסלקל שכיבה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/03/2009 | 09:21 | מאת: עינת

שלום, אני מעוניינת לדעת מהי האפשרות הבטוחה ביותר להושבת תינוק מרגע לידתו: סלקל, מושב בטיחות? (כמובן, בעלי תקני בטיחות- ישראלים, אמריקאים ואירופאים). כמו כן, הייתי מעוניינת בהשוואת הבטיחות לסלקל שמאפשר שכיבה מלאה של התינוק, כמו זה של MUTSY. אנו מתכננים נסיעות ארוכות, ולכן אם ניתן לאפשר שכיבה ללא פגיעה ברמת הבטיחות, נבחר באופציה זו. תודה!

תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, תינוק עד גיל שנה ומשקל 9 ק"ג לפחות (שני התנאים צריכים להתקיים), חייב לשבת במושב בטיחות ברכב כשפניו נגד כיוון הנסיעה. המושב המומלץ להסעת ילדים ברכב, גם תינוקות, הוא המושב האחורי, היות וזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. תינוקות שיושבים במושב הבטיחות נגד כיוון הנסיעה כאשר מולם כרית אוויר נמצאים בסכנת חיים. אסור בשום פנים ואופן להושיב תינוקות במושב בטיחות מול כרית אוויר. למרות הקושי שאי אפשר לראות מה קורה עם התינוק בזמן הנסיעה כאשר הוא יושב במושב האחורי נגד כיוון הנסיעה, ישנם עזרים שיכולים לסייע בשמירת קשר עין עם התינוק, כגון מראות מיוחדות. יש לזכור כי אם צריך לטפל בתינוק, יש לעצור בצד ולא לעשות זאת תוך כדי הנהיגה. בברכה, מרב מוקד המומחים

03/07/2012 | 15:00 | מאת: גל

אבל לא ניתנה תשוב לגבי מצבי שכיבה בנסיעה. האם זה בטיחותי? האם יש סלקלים או כסאות בטיחות שמתאימים לכך בתינוקות מתחת לגיל שנה וכו'. כששני הורים נוסעים עם התינוק והורה אחד יושב לידו מאחורה אין שום סכנה להתייחסות לילד בזמן נסיעה, השאלה שהועלתה כאן היתה לגבי מצבי שכיבה בנסיעה, ואני באופן אישי, אשמח לשמוע את התשובה, כי הגוזלה שלי צורחת בטירוף ממצב הישיבה בסלקל שלה, ואילו כשהוצאתי את הסלקל מהאוטו ושמתי אותו בזווית שהיא כאילו שכבה על הגב היא נרגעה, אך כשהחזרתי שוב למצב הישיבה של הסלקל היא חזרה לבכות כי הייתה גמורה מעייפות ורצתה לישון.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים