כיסא בטיחות לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

10/03/2009 | 14:24 | מאת: אמא לשניים

שלום, יש לי תאומים בעוד שבועיים הם יהיו בני שנה. השאלה שלי האם מותר לשים כיסא בטיחות של מקסי קוזי (טובי), במושב הקדמי, ליד הנהג.ולנתק את כריות האויר, כך שיצא שאחד ישב ליד בעלי ואחד לידי מאחור. תודה

שלום ותודה על פנייתך ראשית ברצוני להעלות בפניך כי המעבר למושב בטיחות המותקן לכיוון הנסיעה, יעשה רק כשהילדים בני שנה וגם במשקל 9 ק"ג. לשאלתך, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כמו כן ניתוק כרית אוויר צריך להעשות בהתאם להוראות יצרן הרכב. בברכה איילת, צוות מומחי ארגון בטרם.

27/12/2011 | 00:44 | מאת: צרי

שלום, עד איזה גיל יש להשתמש במושב בטיחות לרכב?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים