השאר ילדים ללא השגחה בלילה למס' שעות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/01/2009 | 11:38 | מאת: הילה

האם מותר להשאיר ילדה בת 7 לבד באמצע הלילה למס' שעות ע"פ חוק?

הילה שלום, בהמשך לשיחתנו, להלן ציטוט החוק בנוגע להשארת ילדים ללא השגחה: ( תיקון מס' 59, 2001 ): המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו – מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות – דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד – דינו מאסר 5 שנים. מבחינה בטיחותית, אין אנו ממליצים להשאיר ילדים מתחת לגיל 9 לבד בבית, בוודאי שלא בשעות הלילה. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים