עד איזה גיל מותר לילד לנסוע במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/12/2008 | 18:41 | מאת: לימור ג

לצוות "בטרם" שלום רב, יש לנו רכב מסחרי עם מושב קדמי בלבד המתאים ל 3 אנשים. הילד שלנו, כרגע בן 10 חודשים, יושב כמובן נגד כיוון הנסיעה וכמובן שגם כרית האוויר מבוטלת. שאלתי היא: האם, לפי תקנות התעבורה, מותר לילד לנסוע במושב הקדמי עם הפנים לכיוון הנסיעה? עלי לציין כי אין ברשותנו רכב נוסף ולכן תשובתכם חשובה לי מאוד.

לימור שלום, על פי תקנות התעבורה ילד עד גיל שנה צריך לשבת נגד כיוון הנסיעה כאשר כרית האוויר מנוטרלת. המלצת ארגון 'בטרם' היא שעד גיל שנה + 9 ק"ג (שני התנאים חייבים להתקיים) יישב התינוק נגד כיוון הנסיעה. חשוב לי להדגיש כי המלצתינו היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. בברכה, שרון צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים