חוסר במושב אחורי ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/12/2008 | 18:35 | מאת: לימור ג

לצוות "בטרם" שלום רב, יש לנו רכב מסחרי מטעם העבודה עם מושב אחד קדמי המתאים ל 3 אנשים. הילד שלנו בן 10 חודשים וישב איתנו מקדימה (כמובן שכרית האוויר מבוטלת בצד הנוסע) כרגע עם הפנים נגד כיוון הנסיעה. שאלתי היא: האם מותר, לפי תקנות התעבורה, לנסוע עם ילד במושב הקדמי כשפניו -לכיוון הנסיעה?- עלי לציין כי אין לנו רכב נוסף.

לימור שלום, תודה שפנית אלינו. לשאלתך, לפי תקנות התעבורה יש להסיע ילד נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה ועד תשעה ק"ג. המלצתנו היא להמשיך ולהסיע כנגד כיוון הנסיעה כל עוד כיסא הבטיחות מאפשר זאת- כך הנסיעה בטוחה יותר. כאשר ילדך מגיע לגיל שנה ותשעה ק"ג ניתן להושיבו עם כיוון הנסיעה, כל עוד לא מופעלת כרית אוויר מולו. בברכה, מיכל- צוות מומחי בטרם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים