גני שעשועים- המשך

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/03/2006 | 09:19 | מאת: חני

שלום פניתי אליכם לפני כחודש בשאלה לגבי מרחק המתקנים בגן הציבורי. הנדנדות קרובות מאד ליתר המתקנים מה שגורם להמון ילדים מסביב להיפגע, במיוחד הקטנים שרצים מהר ולא שמים לב לנדנדות שמתנדנדות חזק מאד. אני חושבת שצריך להרחיק את הנדנדות לאזור אחר בגן בכלל, ואני רואה את זה בהרבה גנים אחרים. פניתי לעיריה וקבלתי חזרה מכתב שהם הלכו לבדוק ולמדוד את המרחק בין הנדנדות ושהוא 1.8מ' מהמתקנים האחרים וזה לפי התקן. אני רואה לפי החוקים שזה נכון, אבל עדיין זה מאד קרוב וזה גורם להמון פגיעות! מה עושים?? אני בעצמי לא מדדתי ואולי אני גם אבדוק, אבל בכל מקרה זה עדיין לא מספק אותי. יש עוד משהו לעשות? תןדה

הי חני למיטב ידיעתנו,התקן השתנה,ולפיכך הוא אינו 1.8 יותר. אני מצרפת הפניה לאתר של מכון התקנים.קחי בחשבון שהמידע שם לא עודכן בעקבות התקן החדש,ולפיכך המלצתנו לך היא לפנות אליהם ולשאול. בכל מקרה,מכון התקנים הוא תמיד הכתובת להצעות ייעול בנושא זה. המשך יום נעים! http://www.sii.org.il/siisite.nsf/Pages/MZarchan6#tips

הי חני יש לציין דבר נוסף: התקן החדש יחול רק על מתקנים אשר הותקנו מינואר 2006. מתקנים שהותקנו לפני כן נבדקים לפי התקן הישן, הכולל דרישה של 1.8 מטר בין מתקנים ניידים. החשש שלך מובן לחלוטין כי מרחק זה אינו מספיק אך יחד עם זאת, אפשר תמיד לקבל מכה מנדנדה אם מתקרבים אליה, בלי קשר למרחק בין המתקנים (בתנאי כמובן שזה עומר בתקן) - על כן ההמלצה היא לשמור על הילדים מקרוב (השגחה צמודה) ולדאוג שלא יתקרבו יותר מידי למתקנים שמהם עלולים לקבל מכה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים