האם להחליף כיסא

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/06/2008 | 13:50 | מאת: ליאת

שלום . התינוקת שלנו בת 10 חודשים ושוקלת 10.5 ק"ג . האם מבחינת המשקל שלה אנחנו כבר צריכים להחליף כיסא בטיחות ? היא עדיין יושבת בסלקל נגד כיוון הנסיעה ? כשהיא יושבת בכיסא כפות הרגליים שלה נוגעות במושב האחורי . האם זה לא מסוכן בבלימה פתאומית (שלא ישברו לה הרגליים) ? תודה

ליאת שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. באשר לשאלתך, יש לבדוק בחוברת ההוראות של יצרן הסל קל האם הוא עדיין מתאים לשימוש מבחינת משקלה וגובהה של בתך. אם הסל קל אינו מתאים על פי הוראות היצרן יש להחליפו במושב בטיחות אשר יתאים למשקלה, גובהה וגילה של בתך. כמו כן, על מנת להפוך את מושב הבטיחות לנסיעה עם כיוון הנסיעה צריכים להתקיים שני תנאים: 1. גיל שנה 2. משקל 10 ק"ג לפחות מאחר ולא התקיימו שני התנאים הללו אין להפוך את מושב הבטיחות עם כיוון הנסיעה. כמו כן, אין סכנה בכך שכפות הרגליים של בתך נוגעות במושב האחורי. עלייך לוודא כי ראשה אינו מבצבץ מעל מושב הבטיחות. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים