החלפת כסא בטיחות לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/06/2008 | 14:39 | מאת: בועז

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים ושוקלת 10 ק"ג. בעת נסיעה אנו מושיבים אותה במושב בטיחות כשפניה נגד כיוון הנסיעה. מגבלת המשקל של המושב היא 13 ק"ג. לא ידוע לנו על מגבלת גובה. אנו מתלבטים האם לעבור לכסא בטיחות המאפשר ישיבה עם כיוון הנסיעה או להישאר עם הכיסא הקיים כל עוד המשקל מאפשר. השיקול אינו כספי, אלא בטיחותי. האם בגילה ובמשקלה של הילדה יש יתרון בהמשך הישיבה נגד כיוון הנסיעה?

שלום רב, הישיבה כנגד כיוון הנסיעה בטוחה יותר, כך שאם אין מגבלת משקל וגובה, ניתן ומומלץ להמשיך ולהושיב נגד כיוון הנסיעה. יש לוודא כי רצועות הכתפיים במצב ישיבה נגד כיוון הנסיעה יוצאות מהחריץ שמתחת לכתפיים וכן שהראש אינו עובר את גובה גב הסלקל. בכל מקרה, בין אם זה בסלקל ובין אם במושב בטיחות, יש להושיב במושב האחורי, רצוי האמצעי. בברכה, דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים