מדוע משקל מהווה תנאי לשינוי כיוון הנסיעה?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/06/2008 | 13:59 | מאת: עדי

ידוע לי כי התפתחות התינוק עד גיל שנה,הבשלת השרירים, גידים באזור הצוואר הינה סיבה פיזיולוגית להושבה התינוק נגד כיוון הנסיעה . אך מדוע המשקל מהווה תנאי נוסף? האם יש הסבר פיסיולוגי לכך?

עדי שלום, במבחנים שנעשים למושבי בטיחות שמתקינים עם כיוון הנסיעה - מדמים ילד ששוקל 9 ק"ג. כמו כן, היצרנים מגבילים את השימוש במושבי בטיחות שמותקנים עם כיוון הנסיעה - ממשקל 9 ק"ג. חשוב להדגיש, כי הסעת תינוק נגד כיוון הנסיעה הינה בטוחה יותר עבורו ואנו ממליצים להמשיך להסיעו בצורה זו עד כמה שניתן (מבחינת הכסא) בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים