כיסאות בטיחות ומיקומים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

31/05/2008 | 13:46 | מאת: יסמין

שלום. רציתי לדעת בנוגע לבוסטר האם חגירה מסביב למותניים היא מספיקה (שמעתי שזה אפילו בטוח יותר כי כשחגורים גם מהכתף בזמן תאונה החגורה עלולה לפגוע בצוואר?). מה בנוגע למושב אמצעי בו יש רק חגורה סביב המותניים, האם במושב זה יש בכלל חשיבות לבוסטר או שאפשר להושיב גם ללא? באוטובוסים להסעת הילדים יש רק חגורה סביב המותניים ומסיעים ללא בוסטר, האם זה באמת מספק את הבטיחות הנדרשת? בתודה מראש יסמין

שלום רב, אסור (!!!) לעגן ילד היושב על בוסטר בחגורת אגן בלבד. ישיבה על בוסטר מחייבת חגירה בחגורת אגן-כתף, המונחת על כתפו ועל אגן הירכיים. כאשר החגורה מונחת על צווארו, או שהילד אינו יושב נכון או שהוא קטן מכדי לשבת על בוסטר. באוטובוסים אכן ישנה לרוב רק חגורת אגן וכאמור, אסור לשבת על בוסטר ולהחגר בחגורת אגן בלבד. יש לדעת כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. בברכה דלית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים