כיסא בטיחות מגיל שנה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/05/2008 | 21:52 | מאת: ליאת

איתי שלנו הולך ומתקרב ליום הולדתו הראשון, ואנחנו מתלבטים מאד מהו כיסא הבטיחות הבטוח ביותר שאפשר להעניק לו?? האם מישהו מכיר נתונים עדכניים לגבי הדגמים בשוק- מבחני ריסוק? עמידה בתקנים יותר מחמירים מאשר התקן הסטנדרטי? כל רשת מציעה לנו דגמים שונים כך שקשה מאד לערוך השוואה בינהם. כרגע אנחנו מתלבטים בין מקסי קוקסי\ ציקו\ אלפא אומגה עלית\ האם יש אחרים מומלצים? נשמח לכל עזרה בנושא..

ליאת שלום. ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על מושב בטיחות מסוג מסוים. לארץ מיובאים הן מושבי בטיחות מתוצרת אירופה והן כאלו מתוצרת ארה"ב, לא ניתן להשוות ביניהם כיוון שהתקנים ומבחני הבדיקה הינם שונים בין המדינות. הקריטריון לבחירת מושב בטיחות: כל מושב שקיבל תקן(!), בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עמד במבחני ריסוק והינו טוב ובטיחותי לשימוש. יחד עם זאת, ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ואתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם. בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, אך לא בנוגע למבחני ריסוק, אלא בנוגע לנוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.nhtsa.dot.gov/CPS/CSSRating/Index.cfm ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/child-car-booster-seats/reports/convertible-car-seats-ratings/ratings-convertible-car-seats/index.htm (קישור ישירות למושבי בטיחות משולבים, ניתן לבחור בתפריט מצד שמאל סוג מושב בטיחות אחר). באירופה בגרמניה - מבצע ארגון הצרכנים ADAC מבחנים וולונטריים, המשווים בין מושבי הבטיחות הנמכרים שם. מצורף קישור לאתר (החומר בגרמנית): http://www.adac.de/Tests/Kindersitze/default.asp?id=15607&location=2%5FTest

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים