תינוק בסלקל וארבעה ילדים ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/02/2008 | 00:25 | מאת: מימי

שלוםרב. לפי הידוע לי, מותר להסיע תינוקת בסלקל במושב הקדמי, וכך אני עושה ומרגישה שזה בטוח יותר, כי אם היא מאחורה, אני מסתובבת הרבה אחורה, גם בלי כוונה. מישהו אמר לי היום שתקנה חדשה אוסרת להסיע תינוק מקדימה. האם זה נכון? ושאלה נוספת- האם הסעת ילדים בספסל שמותקן בבגאז' הרכב- כפי שראיתי בסטיישנים למיניהם היא חוקית? או לחילופין, הוספת חגורה רביעית במושב האחורי- חוקי או לא?

מימי שלום, תודה על פניתך למוקד מומחים 'בטרם'. בנוגע להסעה בטוחה של תינוק ברכב - תינוק עד גיל שנה ומשקל 9 ק"ג לפחות (שני התנאים צריכים להתקיים), חייב לשבת במושב בטיחות ברכב כשפניו נגד כיוון הנסיעה. המושב המומלץ להסעת ילדים ברכב, גם תינוקות, הוא המושב האחורי, היות וזהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. תינוקות שיושבים במושב הבטיחות נגד כיוון הנסיעה כאשר מולם כרית אוויר נמצאים בסכנת חיים. אסור בשום פנים ואופן להושיב תינוקות במושב בטיחות מול כרית אוויר. למרות הקושי שאי אפשר לראות מה קורה עם התינוק בזמן הנסיעה כאשר הוא יושב במושב האחורי נגד כיוון הנסיעה, ישנם עזרים שיכולים לסייע בשמירת קשר עין עם התינוק, כגון מראות מיוחדות. יש לזכור כי אם צריך לטפל בתינוק, יש לעצור בצד ולא לעשות זאת תוך כדי הנהיגה. בנוגע להסעה בטוחה של מספר ילדים ברכב - כל ילד שנוסע ברכב, צריך לשבת ברכב כשהוא חגור במושב בטיחות/בוסטר/חגורת בטיחות בהתאם לגילו, משקלו וגובהו. אין להושיב שני ילדים כשהם חגורים באותה חגורת בטיחות או לא חגורים כלל. במידה ותהיי מעוניינת במידע או ביעוץ נוסף - אנא פני אלינו למוקד בטלפון: 03-9263111 בברכה חנה מוקד מומחים 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים