חצר בגן ילדים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/02/2006 | 14:55 | מאת: רויטל

שלום , אני מאד מתלבטת וצריכה להחליט במהרה לגבי גן ילדים. האם עדיף דשא טבעי בחצר ללא חול (בדשא יש זוחלים למיניהם וזה קשיח), חול (עם כל הסיפורים של הזיהומים..).או משטח דמוי דשא - משטח ירוק דומה ללבד. (שמעתי שהוא מפיץ ריח , האם לא מסוכן לבריאותמבחינת נשימה או מגע?). בפועל אני צריכה להחליט בין גן שרובו המשטח הירוק +ארגז חול או רק דשא טבעי. אודה לתשובה מהירה.

שלום רויטל ראשית אני מפנה אותך לאתר ארגון בטרם - www.beterem.org תחת נושא בטיחות במוסדות חינוך - גן בטוח - http://www.beterem.org/Pages/SubCategory.asp?intGlobalId=33. שם תוכלי לראות גם את ההמלצה הברורה - יש לוודא כי השטח מתחת למתקני נפילה מרופד בחול או במצע בולם.וכי - דשא אינו משטח מומלץ לבלימת זעזועים. לכן נראה לי שכדאי לך להעדיף את הגן ללא הדשא הטבעי. כמובן שיש לבחון דברים נוספים הרלוונטים לבטיחות הגן לפני קבלת החחלטה הסופית. מידע רב נוסף בנושא תוכלי למצוא באתר בטרם. יום טוב ובהצלחה. שרון

09/05/2006 | 17:06 | מאת: נעמה אברהמוב

שלום! אני גרה ביישוב ואנו שוקלים להקים בגן השעשועים ארגז חול, הבנו שיש בכך בעיה בריאותית. האם תוכלו להפנות אותנו למידע בנושא, ומה אם כן הפתרון . נודה לכם על התיכסותכם מזכירות היישוב סוסיא

10/02/2010 | 18:47 | מאת: אוחיון רחל

אני גננת ויועצת חינוכית עובדת עם ילדים בגילאי 5-6 שחלקם בעלי צרכים מיוחדים. הייתי רוצה מאוד לדעת את מהות הטיפול בילדים בעזרת ארגז החול. אודה על תגובתכם. רחל.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים