ילד במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/10/2007 | 11:06 | מאת: נעמה

ידוע לי שאתם ממליצים לא להושיב ילדים במושב הקדמי, אך רציתי לדעת- מבחינת החוק,האם יש מגבלה לעשות זאת? אני מדברת על ילדים שיושבים בבוסטר או ילדים גדולים שכבר יושבים כרגיל על הכסא של האוטו? והאם גם בגיל כזה צריך לבטל את כרית האויר?

שלום רב, אכן, ההמלצה היא להושיב ילדים עד גיל 13 במושב האחורי, זה המושב הבטוח עבורם. עפ"י החוק, מותר להושיב ילד מושב קדמי, במושב בטיחות המתאים לגילו ולמשקלו, כאשר אין כרית אוויר פעילה. מושב מגביה, הנקרא גם בוסטר, אינו נחשב כיום כמושב בטיחות ולכן, לצערנו, מותר להושיב ילד במושב זה, גם מול כרית אויר פעילה. המלצתנו היא, כי אם עושים זאת, יש להרחיק את מושב הרכב כמה שיותר רחוק כדי שאם חו"ח נפתחת כרית האויר, הילד ישב רחוק ממנה ככל האפשר (עוצמת פתיחת כרית האויר עלולה להיות קטלנית כאשר היא נפתחת על ילד - היא מיועדת למאסה של אדם מבוגר). נסיעה בטוחה דלית צוות מומחי 'בטרם'

12/09/2010 | 14:13 | מאת: יהודה

בתשובתך לשאלתה של ... ציינת ש"מושב מגביה, הנקרא גם בוסטר, אינו נחשב כיום כמושב בטיחות ולכן, לצערנו, מותר להושיב ילד במושב זה, גם מול כרית אויר פעילה." לא הבנתי כיצד זה מתיישב עם קביעתך כי לפי החוק ניתן להושיב ילד רק על התקן/מושב בטיחות ורק כשבוטלה כרית האוויר. לכאורה, אם בוסטר אינו נחשב מושב בטיחות, הרי שכלל לא ניתן להושיב את הילד, בין אם כרית האוויר מבוטלת ובין אם לאו. ועוד שאלה: באתר אחר כתב בועז שבית המשפט העליון פסק שגם חגורת בטיחות רגילה היא התקן ריסון/בטיחות. האם תוכלי להפנות אותנו לפסק הדין? ואיך יודעים מהו התקן "המתאים למשקלו" של הילד? האם זה לשיקול דעתו של השוטר? ההורה? תודה ושנה בטוחה בדרכים

30/01/2008 | 13:20 | מאת: אוה

אבקש לדעת מאיזה גיל ניתן לשבת במושב קדמי?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים