מעבר לישיבה עם כיוון הנסיעה.

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/02/2006 | 23:02 | מאת: אפרת

הילד שלי בן 13.5 חודשים ושוקל בסביבות 11 ק"ג. כיסא הבטיחות שלנו הוא כיסא משולב המיועד עד למשקל של 18 ק"ג. נוח לי וגם לו שהוא לידי בזמן הנסיעה עם הפנים נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי(אין כריות אויר). האם אני כבר חייבת להעבירו אחורנית ושיפנה לכיוון הנסיעה? ואם לא, מתי כן? מה אתם ממליצים לי? תודה.

אפרת שלום, המושב הקדמי ליד הנהג אינו בטוח לישיבת ילדים. איננו ממליצים להושיב ילד במושב הקידמי גם אם לא מותקנת כרית אויר, תמיד יש להעדיף את המושב האחורי. החוק מאפשר הושבת ילד במושב הקדמי ללא כרית אויר במושב בטיחות המותאם לגילו ומשקלו. עליך לבדוק האם כסא הבטיחות של ילדך מותאם לעיגון ברכב גם נגד כוון הנסיעה ועד איזה משקל ניתן להושיב ילד בכסא זה כאשר הוא מעוגן נגד כוון הנסיעה. במידה וניתן להתקינו נגד הכוון ומשקל ילדך מתאים לישיבה במצב זה, אין מניעה להמשיך להושיבו נגד הכוון. לסיכום,המלצת בטרם - המקום הכי בטוח ברכב עבור ילדינו הוא המושב האחורי.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים