מאיזה גיל אפשר להושיב ילד במושב הקדמי ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/08/2007 | 14:58 | מאת: שירלי

יש לי ילדה בת 9.5 גבוהה מאוד כבר כמעט בגובה שלי1.68 האם מותר להושיב אותה מקדימה ברכב האם יש גיל מסוים או לפי גובה הילד

שירלי שלום תודה על פנייתך. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כמו-כן, כרית האוויר הקדמית מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. בהתאם לתקנת תעבורה 83 א' - רשאית בתך לשבת במושב הקדמי, בהתאם לתקנה - לא יסיע אדם במושב הקדמי , ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב באיחות המתאים לגובהו ולמשקלו של הילד. בברכת יום טוב רונית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים