מושב קדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/01/2007 | 14:54 | מאת: סאלי

ברצוני לדעת מאיזה גיל יכולים ילדים לשבת במושב בקדמי בזמןנסיעה,אעם או בלי כרית אויר

סאלי שלום המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כמו-כן, כרית האוויר הקדמית מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. לפי תקנת התעבורה 83 א', אסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה במושב הקדמי של הרכב. לכן, כל ילד שעדיין יושב במושב הבטיחות לא יישב מקדימה. בברכת יום טוב רונית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים