הושבת ילד בבוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/01/2007 | 19:29 | מאת: שוש

שלום לך ברצוני לברר במדויק: איזה גורם קובע לגבי השבתו של ילד בבוסטר (עם תמיכת גב)בעת נסיעה: המשקל ?הגובה ?הגיל ? או מס' גורמים יחד??? בני בן 3 שנים בסוף חודש זה ומשקלו הוא 17 ק"ג. מבנה גופו מלא מעט. נראה כי הישיבה שלו בכיסא בטיחות אינה נוחה כבר. מתי ניתן להושיב אותו בבוסטר עם תמיכת גב? תודה מראש שוש

שוש שלום הזמן לעבור ממושב הבטיחות לבוסטר הינו כאשר מושב הבטיחות אינו מתאים יותר לילד (מתקיים אחד התנאים הבאים): •משקל הילד עובר את המשקל המותר למושב הבטיחות. •כאשר האזניים של הילד יוצאות מקצה המושב, המושב כבר לא מתאים (אין הגנה על עמוד השידרה). •כאשר הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות הבטיחות של מושב הבטיחות (בתאונה הרצועות עלולות להחליק). 1.אם הילד אינו מגיע למשקל המינימאלי לבוסטר יש לרכוש מושב בטיחות אחר ואז מומלץ לרכוש בוסטר עם רצועות שבו בשלב הראשון הבוסטר משמש כמושב בטיחות, עד 18 ק"ג עם ריסון מלא של הילד בתוכו. לאחר משקל זה, יש להסיר את הרצועות הפנימיות ולהשתמש בו כבוסטר שבו הילד חגור בחגורת הבטיחות של הרכב (בבוסטר חובה להשתמש בחגורת אגן-כתף). כדאי לשתף את הילד ברכישת הבוסטר. בברכת יום טוב רונית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים