כסא בטיחות לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

02/01/2007 | 10:57 | מאת: אפרת

שלום, האם כסא בטיחות שהיה ברכב שעבר תאונת דרכים די קשה (לשמחתינו הרבה הכסא היה ריק בזמן התאונה) עדין תקין/שמיש? על פניו הכסא נראה תקין, ולא ניזוק. לא נראות פגיעות כלשהן. הכסא בן כ-5 שנים בערך, והוא "יד שניה" אך לא עבר תאונות או פגיעות כלשהן בעבר. האם יש מקום בו ניתן לבדוק תקינות של כסאות בטיחות?

אפרת שלום, להלן רשימת בדיקה להחלפת מושב בטיחות לאחר התאונה. אם התשובה על כל הסעיפים היא חיובית, אין חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר תאונה. • ניתן היה להסיע את הרכב ממקום התאונה ללא גרר או כל עזרה אחרת. • הדלת הקרובה ביותר למקום בו היה מותקן מושב הבטיחות לא ניזוקה כלל. • אף לא אחד מהנוסעים ברכב נפגע בתאונה ופונה או הלך מרצונו לבית החולים. • אף לא אחת מכריות האוויר ברכב התנפחה בעת/כתוצאה מהתאונה. • למושב הבטיחות אין נזקים נראים לעין. * אם התשובה על אחד הסעיפים או יותר היא שלילית חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר תאונה. בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים