האם יש אכיפה בחוקי בטיחות ילדים?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/11/2006 | 22:46 | מאת: מרב

ערב טוב, למרות הפרסומים החוזרים ונשנים לגבי "ילד שחוצה לבד עד גיל 9 זה פשע" ולגבי חשיבות הבוסטרים, אני נתקלת באחוזים גבוהים של אנשים שממש מצפצפים על החוק אצלנו בשכונה. ילדים עוברים חופשי את הכביש גם בגילאי גן חובה וכיתה א', ילדים חוצים כבישים מסוכנים בגיל הרבה פחות מ-9 בשעות החשיכה , ולהורים לא אכפת. יש לציין שזאת שכונה עם אנשים נאורים ואינטיליגנטים, שוודאי שיודעים על החוקים. המשטרה נמצאת הרבה בשכונה אבל אין לי מושג מה הם כן עושים, מה שברור שמה שכן צריך לא עושים. שאלתי היא, מה בעצם כן ניתן לעשות אם רואים ילדים עוברים לבד כבישים אם שוטר רואה זאת מה בעצם הוא יכול לעשות? הרי הילד לבד!!! ומדוע המצב כזה ששוטרים לא עוצרים ילדים שנמצאים לא חגורים בכלל, שלא נדבר כבר מקדימה בלי בוסטרים, בגילאים ממש קטנים. אני סתם אזרחית שאכפת לה שאנשים מפקירים את חיי ילדיהם כך סתם. נכון, לעיתים קורים דברים שאי אפשר למנוע, אבל למה שאנשים מראש יסכנו את ילדיהם? מחפשת הכוונה או סתם עיצה, ממש מכעיס אותי המצב. אודה לכל התיייחסות. לילה טוב, הרבה בריאות. מרב

מרב שלום המצב שאת מתארת אכן מסוכן ועלול להוביל להיפגעויות ילדים. באשר ליכולת האכיפה, היא תלויה אם יש חוק בתחום או אם אין: בנושא מעבר כביש: אין חקיקה האוסרת על ילד מתחת לגיל 9 לחצות כביש לבד ומדובר במודעות של הורים. בהקשר זה, יש התייחסות בחוק הפלילי להשארת ילד מתחת לגיל 6 ללא השגחה, ואנו שומעים רבות בעיתונות על מקרי שוטטות של פעוטות וילדים קטנים ברחובות, דבר מסוכן ביותר וכאמור בניגוד לחוק. באשר לבוסטרים - תקנה 83 א בפקודת התעבורה מחייבת הושבת ילד במושב בטיחות או בוסטר. השוטרים אמורים לכאכוף את התקנה. אני ממליצה כי תפני שאלה חשובה זו לאגף התנועה במשטרת ישראל: - אפשר לפנות ללשכת התנועה באזור מגורייך (פרטי הלשכות בקישורית הבאה: http://www.police.gov.il/districtmain.asp?path=/web_atan/yehidot.xml - אפשר לכתוב לקצין אג"מ באגף התנועה, משטרת התנועה, בית דגן. - ואפשר לפנות טלפונית למשטרת התנועה הארצית: מרכז פניות לאזרח: ימים א'-ה' 08:00-16:00 טל': 03-9685833/16 03-9685609 פקס: 03-9685849 בברכה אביטל, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים