ביטול כרית אוויר סוזוקי ליאנה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/05/2016 | 13:37 | מאת: מורן

שלום רב, רציתי לברר מדוע אמרו לי במוסך שאסור לבטל את כרית האוויר? האם זו עבירה על החוק? האם מוסך מורשה של סוזוקי שמאפשר זאת עובר על החוק? מה המשמעות של ביטול כרית האוויר? האם זה משנה דברים נוספים ברכב או שפשוט היצרניות מעדיפות שתהיה בטיחות מירבית ומכאן נובעת הדרישה? תודה, מורן

מורן שלום, החוק אינו כולל איסור מפורש על ניתוק כרית אוויר. עם זאת, על פי הנחיות משרד התחבורה יש לפעול על פי הוראות יצרן הרכב ובהתאם להנחיותיו בלבד. דהיינו, במידה ויצרן הרכב אינו מאשר את ניתוק כרית האוויר אזי אין לנתקה. יש לבדוק נושא זה מול מוסך היבואן/מוסך מורשה. בברכה, נירי, צוות מומחה 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים