האם מותר לתינוק לשבת על מבוגר בנסיעה?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/10/2015 | 12:41 | מאת: אורית

האם מותר לתינוק לשבת על מבוגר ברכב כאשר שניהם חגורים באותה חגורה?

אורית שלום ותודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים על פי חוק - כל ילד שנוסע ברכב, צריך לשבת ברכב כשהוא חגור בהתאם לגילו, משקלו וגובהו. אין להושיב שני ילדים כשהם חגורים באותה חגורת בטיחות או לא חגורים כלל או ישובים אחד על השני ובכלל זה גם לא ילד על מבוגר. הסיבה לכך היא (מלבד האיסור בחוק) - בזמן תאונה משקלו של ילד בן 3 זהה למשקלו של פילון, השוקל 300 ק"ג! בזמן תאונה חלילה עלול ראשו של הילד להתנגש בהורה ולגרום לפגיעת ראש קשה (גם לאם וגם לתינוק). בברכה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים