כסא בטיחות עם 3 נקודות איזופיקס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/07/2015 | 15:41 | מאת: עדי

קניתי כסא בטיחות של סייפטי פירסט פרימו פיקס עם שתי נקודות איזופיקס וטאתר עליון. כשהתקינו לי את הכסא באוטו גיליתי שאין לי טאתר עליון. מתקין הכסא אמר שאם אין אז אין ושזה לא מפריע להתקנה. כשהגעתי הביתה וקראתי את הוראות היצרן רשום שחובה להתקין את שלוש הנקודות ולא לנסוע בלי שלוש הנקודות. המתקין מצידו טוען שאין מניעה לנסוע בלי הטאתר העליון ברכב שאין לו כזה וששתי נקודות איזופיקס הן מספיקות. האמנם?

שלום עדי ה-Tether- הוא אמצעי נוסף לעיגון מושב הבטיחות ברכב (בנוסף לחגורת הבטיחות או לעגינה תחתונה לשלדת הרכב), אשר קיים בחלק מן המושבים. ה-Tether מתחבר מגב מושב הבטיחות אל לולאת עיגון נוספת בשלדת הרכב, יש לזהות את מיקומה בעזרת ספר הרכב (לרוב ממוקמת מאחורי מושב הנוסע האחורי).במידה ובדקת בספר הרכב ואין ברכבך את לולאת התדר, יש לנהוג עפ"י הוראות יצרן מושב הבטיחות. אם יצרן מושב הבטיחות התנה את עגינת המושב בשיטת האיזופיקס בעגינה גם של התדר, לא ניתן לעגון את המושב באיזופיקס ללא תדר. המלצתינו היא לוודא טרם קניית המושב כי ברכב שברשותך ניתן לעגון מושב עם תדר או לחילופין לקנות מושב בטיחות המתאים לאמצעים הטכניים הקיימים ברכב לעגינתו. בברכה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים