הושבת שלושה ילדים ברכב משפחתי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/07/2015 | 17:17 | מאת: אנה

שלום, קראתי מספר הודעות בפורום אך לא מצאתי תשובה. אנו צריכים להכניס ברכב פרטי 3 כסאות, מתוכם 1. כסא בטיחות לתינוק(יש בבית כסא של רנולוקס) 1. כסא בטיחות לילדה בת 3 1 בוסטר ללא גב. מבדיקה שלנו, אם מכניסים את שלושת הכסאות, הבכור בן ה8 לא יכול לחגור את עצמו כי הכסאות מסתירים וחוסמים את התופסן של החגורה(האמת גם אנחנו לא הצלחנו להשחיל את היד פנימה כדי לסגור את החגורה). 1. האם יש דרך להגדיל את החגורה או יותר נכון להאריך את החלק של התפסן שיוצא מאזור התחתון של המושב, כך שהילד יוכל לחגור את עצמו? 2. אם משתמשים עבור תינוק לא בסל קל אלא בכסא תינוק(כזה שמשמש מגיל 0 עד גיל 3, האם ניתן להתקין את הכסא הנ"ל מקדימה(כמובן תוך ביטול כרית קדמית) ואם כן אז עד איזה גיל ניתן להחזיקו מקדימה? 3. ראיתי ששלומית בתשובתה ציינה שאסור להושיב ילד מקדימה גם אם הילד יושב על בוסטר ומנגד איילת בתשובה קודמת ציינה שאחת הדרכים היא להעביר כסא בטיחות קדימה(לא סל קל או כסא של תינוק אלא התשובה התייחסה לילדים יותר גדולים) ולבטל כרית. התשובות להבנתי קצת סותרות. אשמח לקבל תשובה איזה מושב ניתן במידת הצורך להעביר קדימה-האם רק של תינוק/של ילד בן 3/בוסטר של בן 8. תודה מראש על התשובה

אנה שלום ותודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם'היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. עם זאת, על פי החוק(תקנה 83א' לתקנות התעבורה)אסור להושיב ילדים במושב בטיחות או בוסטר במושב הקדמי כל עוד כרית האוויר פעילה. החוק לא מתייחס לגיל הילדים במקרה של הושבה במושב הקדמי אלא קובע כי לא תתאפשר הסעת ילדים במושב בטיחות או בבוסטר במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה. לכן, כל ילד שיושב במושב הבטיחות מכל סוג או בוסטר, לא יישב במושב הקדמי כאשר כרית האוויר פעילה. על מנת להסיע ילד במושב בטיחות במושב קדמי יש לנתק את כרית האוויר, במידה והדבר בלתי אפשרי- אסור להושיב ילד מקדימה. עיקרי תקנת התעבורה 83 א': i.תינוק עד גיל שנה צריך לשבת במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה ברכב. ii.ילדים עד גיל 3 שנים חייבים לשבת ברכב כשהם חגורים במושב בטיחות המתאים לגילם ולמשקלם. iii.ילדים בגילי 8-3 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). iv.ילד היושב במושב בטיחות או בוסטר , לא יישב לא מול כרית אויר פעילה. בנוגע לשאלתך הרשונה, קיימים בשוק בוסטרים צרים שיוכלו להיכנס במושב האחורי של רכבך ויאפשרו חגירה נוחה ובטוחה של שלושת מושבי הבטיחות במושב האחורי של הרכב. דוגמה לכמה מהם הינה סיגמה מדגם פולו ודרימו, סייפטיבייבי וכד'.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים