רדיאטור שמן

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/01/2015 | 10:16 | מאת: לאה

קנינו רדיאטור שמן דלונגי,אבל בהפעלה הוא מוציא ריח שרוף של שמן.אני צריכה ללדת בעוד שבוע,האם הריח יכול להזיק לתינוק ואם זה מסוכן.מה ממליצים לעשות?

שלום לאה, מבחינה בטיחותית, מזגנים ורדיאטורים הם מכשירי החימום הבטוחים ביותר בסביבת ילדים, מכיוון שאינם מאפשרים מגע עם אש גלויה. הם גם אמצעי החימום היחידים שניתן, מבחינה בטיחותית, להשאיר דולקים גם במהלך הלילה. ההמלצה היא לא להשתמש לחימום הבית באמצעי חימום שיש בהם אש גלויה, הואיל והסיכון להיפגעות מכוויה הינו גבוה. התנורים שאינם מומלצים לשימוש הם: תנורי ספירלה, תנורי נפט או גז מטלטלים ומפזרי חום. יחד עם זאת, מבחינה בטיחותית ובריאותית, באם בעת ההפעלה הרדיאטור מוציא ריח שרוף של שמן - הדבר עשוי לעיתים להעיד על דליפה או דליקה. במקרה כזה - יש לעצור את פעולת התנור, לנתקו ממקור האנרגיה ולזמן בדיקת טכנאי מוסמך. מעבר לאמור לעיל, כאשר משתמשים במזגנים ורדיאטורים יש להקפיד על אמצעי הבטיחות הבאים: רדיאטור: *מומלץ להעדיף שימוש ברדיאטור שאינו בעל צלעות, אלא בעל מבנה חלק, על מנת למנוע הכנסת יד של פעוט בין הצלעות. *לא מניחים בגדים לייבוש על הרדיאטור. *בודקים שכבל החשמל תקין לכל אורכו. מזגן: *לא מכניסים ידיים לאזור המפוח, המוגן באמצעות תריס בדרך-כלל. *מקפידים על תקינות כבל החשמל של המזגן ועל תקינות התקע. בנוסף, להלן אמצעי בטיחות כלליים לשימוש בטוח בתנורי חימום - ברכישת מכשיר חימום מוודאים קיומו של תו תקן. חשוב לדעת, שעל כל מוצר חייב להיות רשום שם היצרן וארץ הייצור. מקפידים ומשגיחים השגחה צמודה על תינוק או פעוט הנמצאים בבית. מרחיקים את התנור מסביבת משחקם. מרחיקים תנורי חימום מקרבת חומרים דליקים כגון: ספה, שמיכה, וילונות, בגדים וצעצועים דליקים . לא מייבשים בגדים על תנור חימום, או באמצעותו. בעת שימוש במפזר חום אין לחסום פתחי האוורור שלו. מוודאים שלמכשיר החימום יש כיבוי אוטומטי במידה והמכשיר נופל. מוודאים שאין עומס יתר של מכשירי חשמל על שקע חשמלי אחד, בודקים שהתקע צמוד היטב לשקע, עומס יתר גורם לשריפה! תנורי מקלחת - יש להשתמש רק במכשירים מיוחדים למטרה זו ולפי הוראות היצרן. יש לתלותם במקום גבוה באמבטיה. שיהיה יום בטוח ונעים ולידה קלה! צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים