שמיכה לתינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/11/2014 | 22:15 | מאת: יעל

שלום רב. אני רוצה לדעת איזו שמיכה בטיחותית יותר לתינוק בן 11 חודשים. שמיכת פוך אמיתית (נוצות) או שמיכת פוך סינטטית ואיך ניתן לדעת מהו גודל השמיכה המתאים לתינוק. תודה יעל.

יעל שלום רב, בנוגע לשמיכה, אין המלצה חד משמעית – מכיוון שהדבר תלוי במספר גורמים: עונת השנה, טמפרטורת החדר, התנהגות התינוק והאם הבגדים שהוא לובש יכולים לשמור על חום גופו. יש להפעיל שיקול דעת. אצל תינוקות קיימת סכנה גבוהה של חנק בסביבת השינה עקב כיסוי דרכי הנשימה על-ידי שמיכה, כרית, מזרן, מגן ראש או פריט רך אחר, או כאשר מישהו אחר שישן באותה המיטה מכסה אותם במקרה. לכן מומלץ לא להכניס למיטת התינוק צעצועי בד כגון בובות, דובונים וכדומה או חיתולי בד שעלולים לכסות את דרכי הנשימה. לכן גם מומלץ להלביש את התינוק בכמה שכבות, שישמרו על חום גופו, משום שאת השמיכה הוא עלול להסיר ממנו ולא יהיה ביכולתו להתכסות מחדש. בנוסף, יש לדאוג לחימום של החדר ואז ניתן לכסות אותו בשמיכה קלה יחסית. עוד בנושא בטיחות התינוק בחורף בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/חורף__חם__לתינוק.aspx חורף חם ובטוח, שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים