הדברת יתושים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/11/2014 | 18:44 | מאת: טלי

שלום. יש לנו בבית מכת יתושים. רשתות יש, גם קטלן חשמלי.לא עוזר כלום, עדיין הרבה יתושים. יש לנו תינוקת בת 9 חודשים.ברצונינו לרסס את הגינה וכנראה גם את פנים הבית(מה שימליץ המדביר) כמובן שניקח מדביר מוסמך כיצד עלינו לנהוג כשיש תינוקת בבית ? תודה.

שלום טלי, אכן יש לקחת מדבר מוסמך, בעל היתר הדברה בתוקף מהמשרד להגנת הסביבה ולמנוע גישה של תינוקות וילדים לחומר ההדברה לאחר שרוסס ופוזר בשטח. המשרד להגנת הסביבה פרסם את ההנחיות הבאות לציבור בנוגע להדברה - * וודאו שהוא מוסמך לטפל במזיק המטרה כפי שמופיע על ההיתר (חרקים, מכרסמים או איוד) * וודאו שיש בידכם פרטים מלאים של מבצע ההדברה בפועל, ושל מעסיקו, כולל מס' טלפון זמין *קבלו מהמדביר הנחיות בטיחות לפני פעולת ההדברה כגון: אם/ מתי לצאת מן המקום * קבלו מהמדביר הנחיות בטיחות אחרי ההדברה - לפני החזרה לאזור פעולת ההדברה, כגון: זמן חזרה של דיירי הבית וחיות מחמד * קבלו מהמדביר הנחיות בטיחות לניקוי המקום מתכשיר ההדברה לאחר פעולת ההדברה, כגון: שטיפה עם סבון (ריצפה, חפצים, מדפים), איוורור חדרים * בקשו מהמדביר העתק סיכום פרטי פעולת ההדברה, כגון: שם תכשיר לשימוש, שם חומר פעיל וריכוזו, סוג המזיק להדברה, שם מבצע ההדברה בפועל וחתימתו, שם מדביר מוסמך ומספר רישיונו​ שיהיה המשך יום נעים ובטוח, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים