ביטול כרית אוויר מקדימה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/10/2014 | 20:43 | מאת: איתי

שלום רב. האם מותר לבטל כרית אוויר במושב הקידמי שליד הנהג כאשר אין אפשרות לבצע זאת כמו בדגמים החדשים (בעזרת מפתח)? האם ניתן להושיב במקרה זה תינוק\ ילד בגיל 8? תודה רבה

שלום איתי, החוק אינו כולל איסור מפורש על ניתוק כרית אוויר. עם זאת, על פי הנחיות משרד התחבורה יש לפעול על פי הוראות יצרן הרכב ובהתאם להנחיותיו בלבד. דהיינו, במידה ויצרן הרכב אינו מאשר את ניתוק כרית האוויר אזי אין לנתקה. במידה ויצרן הרכב מאפשר ניתוק כרית האוויר וכרית האוויר אכן נותקה - עדיין לא מומלץ להושיב ילד שטרם מלאו לו 13 שנים בקדמת הרכב, אלא להסיעו כשהוא ישוב במושב האחורי ברכב. זהו המקום הבטוח ביותר עבורו, שכן מרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. באשר לחוק, החוק איננו כולל איסור לגבי הושבת תינוק או ילד בקדמת הרכב, בתנאי שהוסרה כרית האוויר ובתנאי שהילד ישוב בכסא בטיחות בהתאם לגילו ולמשקלו. שיהיה המשך יום נעים ובטוח, נטלי, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים