מעבר לשבת במושב הקידמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/10/2014 | 07:11 | מאת: אסתי

לבני מלאו 8 שנים - שאלתי- באיזה גיל ניתן לשבת במושב הקידמי ליד הנהג? אשמח לתגובתכם

אסתי שלום ותודה על פנייתך •הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. •במדינות אירופה וארה"ב אין זה מקובל להושיב ילדים במושב הקדמי של הרכב, מכיוון שילדים היושבים במושב הקדמי של הרכב נמצאים בסכנה מוגברת להיפגעות בעת תאונה. בארה"ב יש המכנים מושב זה "מושב המוות" ((The Death Seat. גופי מחקר מובילים, ביניהם: הרשות הלאומית האמריקאית לבטיחות בדרכים (NHTSA), והאקדמיה האמריקאית לפדיאטריה (AAP), ממליצים על הושבת ילדים עד גיל 13 במושב האחורי. •על פי החוק, לצערנו, אסור להושיב ילדים במושב בטיחות או בוסטר במושב הקדמי רק כל עוד כרית האוויר פעילה. לכן, כל ילד שיושב במושב הבטיחות מכל סוג, לא יישב במושב הקדמי כאשר כרית האוויר פעילה. על מנת להסיע ילד במושב בטיחות במושב קדמי יש לנתק את כרית האוויר , במידה ובלתי אפשרי הדבר אסור. בברכה, איילת מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים