כסא בטיחות / בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/10/2014 | 12:11 | מאת: דינה

שלום, יש לי ילדה בת 2.5 (16 קילו) ותינוק בן 11 חודשים. כרגע משתמשים עם אוונפלו מומנטום עבור הילדה וסלקל של אוונפלו עבור התינוק (הכל כפול 2 בשני רכבים). כעת צריך להתחיל לחשוב להעביר את התינוק למושב בטיחות. שאלותיי: 1). רשום שהמומנטום עד 29.5 קילו. האם הוא נחשב גם כבוסטר? האם אפשר להשאיר את הילדה במומנטום עוד כמה שנים? 2) בהנחה שנעביר את התינוק למומנטום, איזה כסא/בוסטר מומלץ לקנות? חשוב לי מאוד שיהיה בטיחותי (אבל אני מעדיפה שיהיה צר יותר מהמומנטום...). במחיר של כ-1000 ש"ח. מה מומלץ? תודה רבה!

שלום רב, תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. בהחלט ניתן להמשיך ולהושיב את בתך במושב הבטיחות כמה שניתן מבחינת הגבלת משקל וגובה שקבע היצרן. על בתכם להמשיך ולשבת במושב בטיחות לכל הפחות עד גיל 3 לפי החוק. מעבר לבוסטר מומלץ רק החל ממשקל 18 ק"ג. יש לציין כי אם מושב הבטיחות מאפשר המשך ישיבה גם במשקל גבוה יותר זה מצוין ואף מומלץ! במידה ובכל זאת תרצו לרכוש בוסטר – עליו להיות עם רצועות פנימיות עד 18 ק"ג לפחות. לגבי ההמלצה - ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על מושב בטיחות מסוג מסוים. לגבי התינוק- ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים